Far og datter til bedømming i Ski Ishall. Det var katteutstilling i regi av Smaalenene Katteklubbs 29. Og 30. Internasjonale utstilling. S*Cat Claw’s Master-Piece (aka Oliver) og hans datter med NO*Nalea’s Alessa (aka Nubi), NO*Ojas Jazz stilte til bedømming. Oliver begge dagene, og Jazz på søndagen.

 

Oliver er Champion!

P1030830For Olivers del ble begge dagene fylt med gode tilbakemeldinger , slik som superkropp, elegant og muskuløs kropp, store mandelformede øyne. Pelsen ble bedømt til exellent og superkort, med en exellent hale. Med sine store ører, og sitt herlige temperament fikk han Ex 1 og Cac, første dagen, og dermed Champion tittel.

P1040008
Oliver er Champion!

Dag to ga Ex 1 og Cacib. Allikevel måtte han se seg slått av sin datter på søndagen, da hun gikk videre til nominasjon.

 

NO*Ojas Jazz.

P1040017
NO*Ojas Jazz på dommerbordet.

Ojas Jazz var på sin første utstilling på søndagen. Både hun og sin fader fikk bedømminger om exellente proporsjoner med god muskulatur, samt Jazz for sin grasiøse holdning. Pelsen var herlig med god tikking, kort og spenstig, med store og utrykks fulle mandelformede øyne. Totalinntrykket var en lovende ung dame. Resultatet ble også Exellent 1, og Nominasjon til panel. Der måtte hun imidlertid gi tapt.

 

Unødvendig kjefting!

P1040023I tillegg var det svært så hyggelig å treffe gamle og nye aby-venner, samt andre utstillere. Utstillingen på Ski burde egentlig være en fantastisk mulighet til å kunne vise sine katter. Dessverre ble denne utstillingen preget av alt for mye kjefting over høyttaleren i tillegg til en voldsom uthaling med ekstra bedømminger og diverse, diverse. Her bør arrangøren virkelig se til på begrense seg. Det er faktisk ikke hyggelig å få denne kjeftingen tredd ned over ørene hele tiden. Vi håper at det hele kan løses med litt mer profesjonelle arrangører for fremtidige utstillinger!

 

Dommerens bedømming av helheten.

P1040019
Herlig dommer!

Vi takker dommere for at de faktisk nå tar med kattens lynne i sine betraktninger og bedømminger. At katten er håndterbar er ganske så viktig. I tillegg skal dette kunne være en betydelig del av dommerens bedømming av helheten. De fleste kattunger blir faktisk levert til kos.