Katter kan være i ulike modus, presis som vi mennesker kan. Er katten værsyk? Vi tror jo ikke at katten er syk, men allikevel kan den, som oss mennesker, reagere på været. Er det lavtrykk og kanskje regn, vil kattene holde seg mer i ro, helst inne. Katter sover jo store deler av døgnet, men i dårlig vær hviler de ekstra mye.

 

Været setter seg i kroppen.

IMG_20170312_162452_777

Eldre folk snakket ofte om såkalt gikt vær. De kjente det på kroppen. Været satte seg på ledd og muskler, det ble mer anstrengende å utføre sine daglige gjøremål. På samme måten kjenner man værendringer på lungesystemet. Astma problemer kan lett komme til syne i slike situasjoner. Luften inneholder ulike spenninger ved forskjellige endringer. Dette påvirker oss. Er det stabilt høytrykk så kan man se at folk er mer opplagte og glade. Når lavtrykkene siger inn blir vi mer tilsluttede og kanskje mindre aktive.

 

Katten er ikke syk, men sunn, frisk og smart.

P1020209

Kattene har det nok på samme måten., som oss mennesker. Allikevel er de nok flinkere til å leve i pakt med naturen. Ved såkalt dårlig vær tar de det med ro og slapper av. Da er det ikke om å gjøre å komme seg ut, men de tar heller en hviledag inne, og på den måten henter seg inn. I denne sammenheng er faktisk ikke katten syk, men snarere sunn, frisk og smart.

P1010333
Nubi foran peisen

 

Ved minus grader foretrekker våre katter å tilbringe tiden på varme kablene eller utstrakt foran peisen. Varmen tiner en frossen kropp og muskler og ledd blir smidige.

Er det trykkende sommervarme og solen steker på vil det nok være attraktivt å finne en skyggefull og avkjølende plass.

 

Katter blir påvirket av været.

27052016
Ojas Harmony som ungkatt.

Katter blir påvirket av været, slik vi mennesker blir det. Det betyr ikke nødvendigvis at man er syk, men kanskje heller et signal om å tilpasse seg. Det kan være mye å lære av våre katter.