Nefer som strandløvinne
Nefer som strandløvinne

En sommerkveld ved fjorden og sommeren er endelig kommet. En vakker deilig sommeraften i juli inviterte til strandtur med kattene. Da dette var strandtur med abyssinere og ikke nakenkatter, gikk turen til vestsiden av Jeløya og ikke Naturistsenteret på motsatt side. På tross av at det er sommer og god temperatur stilte våre tre jenter i pels (noe som de bruker), og benyttet anledningen til noe pelsstell ved å rulle seg rundt i skjellsanda, mens bølgene klukket mot stranda. Nefer lå på ryggen, i solsteken og den varme sanda, og rullet rundt med alle fire beina struttende i været og bare nøt sommeren. Fortsetter dette blir hun vel snart viltfarget. (Hun er pr. i dag fawn)

 

Nubi med sin stålblå vakkert tickede pels var nesten iført kamuflasjedrakt mot strandas rullesteiner. Hun forsvant nesten i Nubi og Harmony på strandaomgivelsene der hun vaktsomt vandret rundt og snuste inn høysommerens dufter.

 

Stien ned mot vannet passerte beitende kalver, gressende gjess i store flokker og herlige sommerenger som bugnet med duftende sommerblomster i alle valører. Kattene knurret og insekter summet og en mild og snill sommerbris brakte bud om at sommeren nå var kommet for fullt.

 

Nefer på stranda
Nefer utforsker stranda

Jentene var selvsagt i bånd, men vi fulgte dem dit de ville gå, over rullesteiner, tang og drivved. Kattene var helt i ekstase over alle lukter og spennende saker som kan finnes på en strand. Harmony var mest opptatt med å grave i sanda, i noe som for henne måtte fremstå som den største kattedoen hun hadde sett.

 

Nubi følger måkene
Nubi holder utkikk
Harmony nyter strandlivet
Harmony nyter strandlivet

Ekstra spennende var det å kunne spankulere på en ilandblåst trestamme som bar tydelige spor av å ha ligget der en stund. Der kunne man sitte litt høyt og fritt og følge spent med på fresende motorbåter og flaksende måker som passerte like ved. Det hele fremsto som en minnerik sommerkveld ved fjorden. Fulle av inntrykk og nye opplevelser var det nok allikevel godt å komme hjem igjen til trygge og vante omgivelser.