Å skulle forgude sin katt.

P1010883Katter liker å ligge høyt og ha oversikten. Det er nok for trygghetens skyld, men trolig også fordi det gir katten et overtak, i utgangspunktet. Katter sover jo store deler av døgnet, så det å finne en trygg, god og varm plass å hvile på, vil nok kunne være av betydning. Der vil man nok ikke bli forstyrret av hvem som helst. Allikevel, det finnes unntak. Men det å befinne seg på toppen er nok tilfredsstillende for mange. Da kan katten fremstå som den rene søyle-helgen.

 

Katter er ikke flokkdyr.

Gustav21052017Katter er ikke flokkdyr,. Mange liker nok å ha scenen alene. Det vil si, ikke helt alene. De fleste vet nok å sette pris på litt kos og stell i ny og ne. Og derfor trenger de ofte en tjener. Noen som kan trå til med litt kløing, matservering og dertil hørende godbiter i blant. En kjærlig og oppofrende katteeier, kan være en god kandidat. Katten vet å sette pris på god oppfølging.

 

Katten velger deg.

P1010399Noen tror at det er de; som velger katt. Ofte er det faktisk det omvendte som skjer. Det er katten som velger deg! Katter er selektive, og derfor kan noen katter kanskje fremstå som sære.

Uansett, når katten ikke vil, ja, så vil den ikke. Da må man bare avvente situasjonen, inntil katten finner ut hva den selv ønsker. Det nytter ikke å tvinge en katt. Men, har katten først lagt sin elsk på deg, slipper man nok ikke unna.

 

Du skal ikke ha andre guder enn meg!

P1010860Har katten så valgt en ”slave”, ja, da vil det ofte være svært så tydelig for omgivelsene. Det er da vi abyssiner katte-eiere vil kunne oppleve at katten følger deg i tykt og tynt. Da vil også ofte eventuelle andre katter måtte vike unna. Det er som om katten forteller at denne personen er min og ingen andres. Da vil man kunne bli overøst med kjærtegn og herlig maling fra kattens side. Det er vel dette fenomenet som har gitt opphavet til anekdoten om at abyssinere er det nærmeste du kan komme likheten med en hund. Den andre siden av medaljen kan faktisk være det bydende kravet fra katten, om at:

 

Du skal ikke ha andre guder enn meg!