Det ble 6 kattunger!

Nubi 6 januar2019
Det ble seks kattunger

Det ble seks kattunger. Nubi, aka (Nalea’s Alessa) fødte i dag, tidlig på morgenen. Unnfangelsen skjedde i samarbeide med S*Catclaws Masterpiece (aka Oliver). Den rimelig stolte mamma, Nubi; har atter en gang vist seg som en supermamma. Fra før har hun hatt kull på 2+2+4. Denne gangen ble det altså seks. Det som kan synes så langt er at kullet har fordelt seg på 3 blå og 3 viltfargede. Ungenes kjønn er det aldeles for tidlig å kunne si noe om.

 

En elegant fødsel.

Det kan allikevel virke som et godt og livskraftig kull. Fra tidligere registrerte vi fødselsvekt opp mot 110 gram. Denne gangen ser vekten ut til å kunne ligge på ca. 90 gram. Ungene var i alle fall klare for næring like etter forløsningen. Mamma Nubi håndterte det hele elegant, med både å forløse den enkelte, kutte navlestrengen, og samtidig ivareta de som allerede var født.

 

Nubi var svær, – som en ubåt.

P1030147
Nubi venter småttinger i januar, og trives godt med det.

Nubi har vært svær denne gangen. De siste dagene har hun nærmest vandret rundt som en ubåt. Og vi skjønte etter hvert at dette kommer til å bli mange. Man skulle jo tro at etter å ha født seks avkom, ville det være skjønt med litt avbrekk. Allikevel etter den kraftanstrengelsen det må være å bære frem seks unger, for så å føde dem, i tur og orden, kommer den virkelige styrkeprøven. Ungene skal jo både bespises og oppdras.

Og for det meste er dette mamma jobb i dyreverdenen.

 

Farskapet er klarlagt.

P1030133
Farskapet er klarlagt.

Faren er jo Oliver (aka S*Catclaws Masterpiece), men han er ikke mye til nytte i denne sammenhengen. Som en god gammel 50-talls mann, oppholdt han seg på naborommet, mens det hele pågikk, og for så vidt også etterpå. Det må jo to til for å kunne lage et avkom, farskapet er også således viktig. Allikevel, det er mamma som bærer hoved tyngden!