Aktivister ved melkesentralen!

P1010689
Aktivister ved melkesentralen.

Aktivister ved melkesentralen! Det kan synes som en

P1010684
Sultne kattunger på vei inn i mamma-domen.

aktivistgruppe i aksjon. Det er det kanskje også. Men det hele er ikke en demonstrasjon i sivil ulydighet, men derimot sultne kattunger som trenger næring. Det er også hva de får. Harmony viser seg seg som en svært så pliktoppfyllende mamma. Her går ingen, så langt, sulten fra matfatet.

 

Harmonys unger er som mora.

P1010690Harmonys unger er som mora, – glad i mat.! Det går unna på melken om dagen, allerede etter første døgnet. Harmony selv får ”kraftfor”, og det bekommer henne vel. Allikevel, hun trenger det. Det er fire kravfulle unger som tydeligvis lider av akutt matmangel, presis som mammaen. Ungene ble jo født alle med en vekt på over hundre gram, hvilket man må si er aldeles utmerket. Så gjenstår det å se om vi klarer å holde oppe nivået?

 

Det ble fire unger.

P1010699Etter nærmere fintelling ble det fire unger på dette kullet. Selv om en gjennomsnittlig kattefødsel tar ca. 3 timer, klarte Harmony å føde den første etter en time og tredve minutter, dette til tross for at den første ble en setefødsel. De følgende ungene rant nærmest ut, i tur og orden, som erter ut av en sekk.

 

Det kravles, det smattes og det surkles.

P1010698
Det kravles, det smattes og det surkles.

Nå kravles det, det smattes og det surkler. Det er kattunger som er sultne. Vi håper de også vil være sultne på livet og samspillet med både dyr og mennesker. Harmony selv er tydeligvis ganske så trygg på hele situasjonen og lar oss allerede stelle og ordne med både unger og føde kassa. Joda, hun kan knurre litt, men slik skal det også være.

 

Spennende å følge utviklingen.

P1010705
Aktivister ved melkesentralen,

De to blå i Harmonys første kull, ble faktisk de første, deretter kom det to viltfargede. Det ser enn så lenge ut til at det er liv laga for alle. Det er noe vi er spesielt glade for. Det vil bli spennende å skulle følge disse krabatene videre. Slik vi også liker å følge de tidligere ungene fra vårt oppdrett.

 

 

Hva skjer når dørene blir åpnet?

Enn så lenge går mormor Nubi å tripper i stua. Hun har jo faktisk blitt holdt utenfor, selv om hun fra tidligere sannsynligvis var vant med å kunne være dronninga. Nå er det Harmony det gjelder, noe hun faktisk også aksepterer. Det virkelig spennende vil jo bli når dørene blir åpnet og også hun blir introdusert for etterslekten!