Abyssiner katter er kjent for å være både intelligente, sosiale og nysgjerrige. Resultatet vil ofte kunne være et dyr som liker å være med, når noe skjer. Våre katter er sjelden langt borte når aktiviteter pågår. Det gjelder nærmest selvsagt når noe foregår på kjøkkenet. Da kan det jo være en mulighet for en godbit eller tre? Men de elsker å fotfølge oss hvor hen i huset vi måtte gå. Stort sett liker de å være der eierne er.

Ojas Blue Rhapsody er nysgjerrig, selv når han sover.

Selv når det ser ut som om de sover.

 

Ikke støvsug katten.
«Hele bygda er med på det som skal skje…»

Starter vi støvsugeren er det nesten som å være på tivoli. Da hoppes og sprettes det rundt i kring, med et og annet utfall mot munnstykket for deretter å springe i skjul. Redde er de i alle fall ikke. Men så har vi også vært påpasselige med å ikke skulle skremme dem med apparatet, ei heller å prøve å støvsuge katten.

 

Alt nytt må undersøkes nøye.
Alt må undersøkes nøye.

Alt nytt som bringes inn i heimen må selvsagt undersøkes nøye. Det være seg en ny sekk med ved eller en bærepose fra butikken. Når juletreet kom på sin plass var det nærmest høy stemning, med glade katter fra gren til gren. Skulle matmor legge fra seg dunjakka i stua, bør hun nok sjekke innholdet føre den tas på igjen. En skjult katt i ermet kan jo sette en støkk i noen og hver.

 

Våte gulv gir god glid.

Etter en gulvvask er det kanskje ekstra moro. Når kattene da kommer i full galopp gjennom stua blir det halvtørre gulvet rene skøytebanen, noe som kan lage litt ekstra spenning i jakten på hverandre. Resultatet kan fort bli noen herlige taklinger.

 

Vindusvask er spennende.

Vi har erfart at det å sitte ved vinduet å studere fuglelivet er nærmest en dagligdags hendelse. Da klapres det med gommer og tenner, mens

Ojas katter – intelligente, sosiale og nysgjerrige.

halene går i taktfaste sveip.

 

Det siste som har vist seg å være spennende er vindusvask. Når matmor vasker utvendig blir det kattevask på innsiden. Her er det nok viktig å organisere arbeidet slik at man vet hvilken side man bør ta først.