Hjemløse katter kan være et problem.

Hjemløse katter, også kalt villkatter er trolig et alt større problem. Det er fremfor alt ikke kattens ansvar, men heller de mennesker som har overlatt den til seg selv. Uten en fast adresse og kanskje uten ID merking må katten nærmest betraktes som en uteligger. Da tvinges katten til å forsørge seg selv, både med hensyn til mat, men også i forhold til skader og sykdom. Det kan være utfordrende for en katt. Vi har vanskelig med å tro at dette kan gjelde rasekatter.  En ansvarlig katte eier vil nok som regel sørge for at katten er i godt hold, både med hensyn til ernæring, veterinærkontroll og fast adresse.

Innekatter har en stor fordel.

Innekatter har en stor fordel i det å bli ivaretatt. Kattene elsker å bli stelt med. De vet når maten bruker å bli servert og de er ganske så renslige. Innekatter er tilvent til å bruke sin dokasse. Avfallet må naturligvis tømmes jevnlig, og mange innekatter liker å kunne ha sin egen dokasse. I tillegg kan mange like å ha sin egen hule. Katten er en del av husholdet og blir sett og ivaretatt.

En opprinnelig ørken katt?

Er du kjærlig, nysgjerrig, kontaktsøkende, og aktiv? Da kan du muligens ha noe til felles med en abyssiner. Abyssiner katter er en av våre eldste katteraser. Importert fra Egypt. Innført via England, og derifra spredd ut over kontinentet. Allikevel viser ekspertene på at de egentlig kan komme fra Asia. Uansett, det er en katt som du nok ikke hadde gjenkjent fra de tidligste engelske bilder. Var det opprinnelig en ørken katt?

Trives du med katt?

Trives du med katt vil du ganske så sikkert trives ekstra bra med en abyssiner. Det er katter som vil følge deg hvorhen du går! Det kan være en prøvelse, dersom du skulle bake? 

VindusvaskKattene liker jo å være med på det daglige. Velger du heller å vaske vinduene, kan du ganske så sikkert finne ut at kattene står parat på innsiden og følger med.

Dersom valget heller er støvsuging, så vil også dette kunne være en spennende  utfordring for mange abyssiner katter. Kort sagt; de er observante, nysgjerrige og lærevillige. Abyssinere elsker å kunne være med i det daglige liv, som en del av familien.