Å skulle si farvel er ikke lett. Det gjelder mennesker så vel som i forhold til dyr. Allikevel er det nødvendig noen ganger. Skal man drive oppdrett kan man bare ikke beholde alle de katter man har hatt. Å måtte si farvel er sårt, både i forhold til kattunger man videreformidler eller når det gjelder eldre katter som trenger en ny tilværelse.

 

Katten i fokus.

P1040515

Det er i fremste hånd velferden til katten som bør stå i fokus. Vi mennesker kan ha mye følelser rundt dette, allikevel bør det være kattens ve og vel som bør være ledende. Noen katter trives best som alenekatter, for så å slippe konkurranse og mas fra de øvrige. Det kan være anstrengende å hele tiden måtte forsvare seg mot de andre. Noen katter trenger en omplassering. Andre katter bør kanskje aldri skifte beite.

 

Bindinger gjelder både katter og mennesker.

P1030106
Noen ganger vil det kunne være god kjemi.

Katter krever en god del omsorg og stell, samt ikke minst kos. Skal man oppnå en kjærlig, trygg og velfungerende katt krever dette innsats fra kattens omsorgspersoner. Desto mer man investerer i dette, desto mer vil man kunne få tilbake. Samtidig skaper dette bindinger som ikke er enkle å bortse fra. Det kan være verd å merke seg at ikke bare mennesker investerer i relasjonene, kattene gjør det selv også.

 

Et nytt og bedre liv.

cropped-P1040129-kopi.jpg

Å kunne kjenne seg trygg på at katten kan få et nytt og bedre liv bør være sterkt førende for en overtakelse. I kontrakten som da skrives bør det også inngå et avsnitt under særlige vilkår at katten ikke skal kunne bli en kasteball til stadig nye hjem og eiere. I tillegg bør det inngå at katten får jevnlig kontroll av veterinær.

 

Alt godt for fremtiden.

cropped-Oliver-lot-seg-beundre-1.jpg

Når vi nå har måttet si farvel til den herlige katten Oliver gjør vi det fordi vi mener at det vil være til hans beste på sikt. Samtidig vil vi takke for det herlige samspillet og kosen vi har hatt med denne karen over flere år. Oliver, aka IC S*Catclaw’s Master-Piece ble opprinnelig født i Stockholm, Sverige. Vi ønsker denne herlige katt alt godt for fremtiden, noe vi tror at han også vil kunne få.