A home without a catÅ leve med katt er fantastisk. Katter er renslige, kjærlige og kontaktsøkende. Et hjem uten katt er bare et hus. Katter skaper liv og bevegelser. De søker seg helst nære der deres folk befinner seg, og er svært opptatt av å dele det livet og den virkelighet som deres omsorgspersoner lever.

 

Kattehold er også forpliktende.

Nubi spiser laksJoda, det er ikke til å gjemme bort at kattehold også har en del utfordrende sider. Katter liker å få servert maten til faste tider. De må ha kontinuerlig tilgang på både mat og vann. Dessuten krever de kontinuerlig rengjorde do kasser, helst en for hver katt.

Katten vil også ha godt av jevnlige veterinærkontroller samt aktivt tannstell. Desto eldre katten blir desto viktigere er det å få sjekket munnhygienen. Kattehold er også forpliktende, i alle fall for den som står for omsorgen.

 

Katten liker å være der du er.

P1010875Allikevel, katten gir deg mye tilbake. En velholdt katt er en kjærlig katt. Katten liker kos og stell. Det du gir kommer tilbake. Er det fest i hjemmet så bør katten få være med. Våre katter elsker å se naturprogrammer på TV. Da ligger de som engasjerte elever og bare følger med. Noen ganger prøver de å fange dyr på skjermen, men oftest kan de bare ligge å følge med. Sitter matmor stille, ja, så er heller ikke katten langt borte.

 

Katter trenger aktivitet.

Gustav ser på fuglene
Gustav ser på fuglene.

Katter trenger aktivitet, enten det er i form av leker innendørs eller en tur i friluft. Å trene katten til å kunne gå i sele og bånd, kan være en god investering. Er temperaturen riktig vil katten kunne nyte godt av en tur, for eksempel på stranda eller i skogen. Katter elsker å kunne gå rundt og snuse. Dessuten vil man kunne ha kontroll fordi katten går i sele og bånd. En annen løsning vil kunne være en kattegård.

 

Katter er rimelig selvstendige. Du kan ikke eie en katt, allikevel kan du samhandle med katten. Katten vil kunne gi deg tilbakemeldinger på hvordan rutinene forløper.