Kattene sparer energi!

Susanna nyter solens varme.

Kattene sparer energi. Ganske så i takt med tiden og forhold til gigantiske strømpriser, kattene er med og bidrar til det grønne skiftet og husholder med energien. Vår vinter sola strømmer inn og det er tid for å finne seg en plass i solen. Det er også det som skjer.

Å holde energien ved like.

Jazz varmer rumpa.

Februar/mars kan være litt små skumle tider med tanke på varme, kontra kuldegrader. Da kan det være godt å finne gode alternativer. Et alternativ er å speke sin kropp på varmekablene på badet. Et annet alternativ er å kunne varme rompa på en varmeovn. Her gjelder det å holde energien ved like, og ikke minst sørge for at ikke kroppstemperaturen faller for mye. Katter har jo gjerne litt høyere temperatur enn oss mennesker, og innekatter har jo også litt tynnere pels. 

Riktig temperatur.

Kattenes aktivitet er jo ganske så avhengig av riktig temperatur. Blir det for kaldt daler aktiviteten, mens den i neste omgang stiger med økende pluss grader. Slik sett er vel kanskje katter i mars et kjent fenomen. Våren er i start gropen, og kattene vet det. Det vet i alle fall mennesker som opplever nattlige vandringer av parrings hungrige katter.

Søk varmen der den er å finne.

Kattene søker varmen der den er å finne. Dette gjelder enten den er å finne via elektriske komponenter eller menneskelig kontakt. Å søke kontakt med matmor kan være en ganske så god tilførsel av energi. 

På skinnet foran peisen.

Edwin nyter peisvarmen.

Å oppleve varmen fra peisen kan nok være til forundring for mange. Kattene vet i alle fall at det er en god kilde til energi. Varmen fra bålet har nok fulgt oss i mange generasjoner.

Kattene nyter hverandre.

En annen løsning kan faktisk være å søke varmen fra hverandre. Å ligge tett inntil hverandre kan faktisk kunne være en ganske så god varme faktor. Da trenger man heller ikke å forholde seg til nettleie, innkjøpspriser eller statlige avgifter.